Συντήρηση του καυστήρα

Η συντήρηση της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο - Μάιο), ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε είναι πιο δύσκολος ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Αν παρόλα αυτά δεν κάνατε συντήρηση του καυστήρα με τη λήξη της περιόδου, σίγουρα πρέπει να κάνετε πριν την έναρξη της νέας.
Η συντήρηση είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του καυστήρα, για να έχει μεγαλύτερ
ο χρόνο ζωής αλλα κυρίως για να μην κάνει σπατάλη καυσίμου.
Προσοχή μεγάλη: Την συντήρηση του καυστήρα σας πρέπει να την κάνει πάντα αδειούχος συντηρητής καυστήρων και όχι κάποιος ο οποίος δεν είναι η δουλειά του. Ο αδειούχος συντηρητής θα ρυθμίσει τον καυστήρα ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή απόδοση με τον χαμηλότερο δυνατόν κόστος. Μπορεί να γλιτώσετε 20-30 ευρώ αλλά να πληρώσετε πολλά περισσοτερα στα πετρέλαια αν την συντήρηση κάνει κάποιος που δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
Τέλος μην ξεχνάτε πάντα να αναγομώσετε τον πυροσβεστήρα οφοφής που βρίσκεται πάνω από τον καυστήρα. Αν δεν έχει , τότε να φροντίσετε να βάλετε τώρα πριν να είναι αργά.
....alpha διαχείριση πάντα δίπλα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας