Διαδικασία για την απόσυρση του κλιματιστικού



Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι επιδοτεί μέχρι το ποσό των 500€ για την αγορά καινούργιου κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter Α ή Β στις μεγάλες συσκευές) για οικιακή χρήση και όχι επαγγελματική.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές το πολύ.

Το πρόγραμμα τις επιδότησης για την αγορά καινούργιου κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης ξεκινά από 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει για 6 μήνες

Δείτε με απλά βήματα τη διαδικασία απόσυρσης του παλιού σας κλιματιστικού:

1ον Ο καταναλωτής θα πρέπει να απευθυνθεί στο κατάστημα της επιλογής του έχοντας μαζί αστυνομική του ταυτότητα (ή ένα φωτοαντίγραφο) καθώς και το αντίγραφο ενός πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε οικία και όχι σε επαγγελματικό ακίνητο.

2ον Για την αγορά της συσκευής θα πρέπει να καταβάλλει μόνο τη δική του συμμετοχή (δηλαδή τη λιανική τιμή μείον το 35% με ανώτατο ποσό τα 500 ευρώ).
3ον Το συνεργείο του καταστήματος θα πάει σπίτι του καταναλωτή για να αποσύρει το παλαιό του κλιματιστικό και να του τοποθετήσει το καινούργιο.

Τα καταστήματα, θα προωθούν τα παλαιά κλιματιστικά στην εταιρεία Ανακύκλωση Α.Ε. που θα ανακυκλώνει τις παλαιές συσκευές, η οποία εισπράττει τις επιδοτήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και θα τις αποδίδει στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας