Kρατήστε τα σώματα των καλοριφέρ σας σε καλή κατάσταση


Το ζεστό νερό θερμαίνει τα σπίτια για πάρα πολλά χρόνια και παρόλο που σήμερα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά άλλα συστήματα θέρμανσης τα σώματα που χρησιμοποιούν ζεστό νερό είμαι το πιο συνηθισμένο σύστημα που θα συναντήσει κανείς σήμερα σε ένα παλιό η και καινούριο σπίτι.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα ενός συστήματος θέρμανσης με ζεστό νερό είναι η αξιοπιστία του και η περιορισμένη ανάγκη συντήρησης που απαιτεί.
Καλό είναι να ελέγχετε το σύστημα θέρμανσης από έναν επαγγελματία συντηρητή τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και σε συνδυασμό με αυτό για να είστε σίγουροι ότι τα σώματα δουλεύουν σωστά καλό θα είναι να κάνετε τους παρακάτω έλεγχους μόνοι σας.

Εξαέρωση
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί αέρας μπορεί να εισχωρήσει στο κλειστό σύστημα νερού.
Όταν ο αέρας εισχωρήσει στο σύστημα το ζεστό νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά και αυτό έχει σας αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση του συστήματος με αρνητικές φυσικά συνέπειες.
Η λύση είναι η εξαέρωση που πρέπει να γίνετε κάθε φθινόπωρο.
Πρώτα πρέπει να ανάψετε την θέρμανση και να περιμένετε να ζεσταθεί το νερό.
Αρχίζοντας από τον ανώτερο όροφο και το σώμα που βρίσκεται πιο μακριά από τον λέβητα κάνουμε εξαέρωση. Στο πάνω μέρος του σώματος υπάρχει μια βαλβίδα εξαέρωσης που έχει τοποθετηθεί εκεί για να μπορεί να βγει ο παγιδευμένος αέρας από το σύστημα.
Κρατείστε ένα μικρό δοχείο ή ένα σφουγκάρι κάτω από την βαλβίδα και ανοίξτε την
με ένα κατσαβίδι ή με το ειδικό κλειδί.

Έλεγχος για διαρροές στις ενώσεις των βαλβίδων με τους σωλήνες.
Το στεγανοτικό υλικό γύρω από τις ενώσεις των παλαιών σωληνώσεων φθείρεται η οι ενώσεις των βαλβίδων μπορεί να χαλαρώσουν.
Αν δείτε σημάδια υγρασίας κοντά στις ενώσεις των βαλβίδων πρώτα προσπαθήστε να τις σφίξετε με ένα κλειδί.
Εάν η υγρασία επιμένει μπορείτε να αλλάξετε το στεγανοποιητικό υλικό (μοιάζει με λεπτά νήματα από φυσικό σχοινί μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά είδη) πρώτα κλείστε την βαλβίδα παροχής και μετά χαλαρώστε το παξιμάδι τυλίξετε το γύρω από τις βόλτες σταθερά και σφιχτέ το παξιμάδι ξανά στη θέση του.

Έλεγχος για χαλαρούς συνδέσμους στις σωληνώσεις.
Οι σωλήνες που μεταφέρουν ζεστό νερό διαστέλλονται και συστέλλονται καθώς η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει και κατεβαίνει.
Αυτή η διαδικασία δημιουργεί κίνηση σε χαλαρούς σωλήνες που αυτοί με την σειρά τους δημιουργούν διάφορους ενοχλητικούς θορύβους.
Συχνά μπορείτε να απαλλαγείτε από τους θορύβους αυτούς φροντίζοντας οι σωλήνες να είναι καλά στερεωμένοι και να υπάρχει αρκετό κενό γύρω από αυτούς και τους τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας