πρακτικές συμβουλές για καθημερινά προβλήματα

Βρύση η οποία στάζει.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκνευριστικό, από τον ρυθμικό ήχο της στάλας, η οποία πέφτει από μία βρύση, η οποία στάζει. Περιμένοντας τον υδραυλικό, δέστε έναν σπάγκο γύρω από την βρύση και αφήστε τον έως τον πάτο του νιπτήρα. Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο και θα πέφτουν αθόρυβα.

Άλατα στον βραστήρα.
Οι βραστήρες απαλλάσσονται από τα άλατα με ξύδι. Εάν όμως αφήσετε συνέχεια μέσα, ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα.

Αγκάθια κάκτων.
Είναι δύσκολο να χειρισθεί κανείς τους κάκτους. Εάν, παρ’ όλες τις προφυλάξεις τις οποίες παίρνετε, τρυπηθείτε από τα αγκάθια τους στα δάκτυλα, υπάρχει βεβαίως η λύση με το τσιμπιδάκι των φρυδιών, ή ακόμη και αυτή με το κερί. Αφήστε να στάξει λίγο κερί στο σημείο το οποίο τσιμπηθήκατε και μετά βάλτε αμέσως το χέρι σας σε κρύο νερό. Με την δράση τού κρύου, το κερί θα σταθεροποιηθεί και δεν θα μένει παρά να το τραβήξετε, οπότε θα τραβηχθούν και τα πονηρά μικρά αγκάθια.

Τέλος στις κράμπες.
Εάν υποφέρετε από κράμπες μέσα στην νύκτα, δοκιμάστε ένα παλαιό τέχνασμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν κάποτε στην ύπαιθρο. Βάλτε έναν μαγνήτη, κάτω από το στρώμα σας.

Κουρασμένα μάτια.
Για να αποφύγετε να κουράζετε τα μάτια σας όταν βλέπετε τηλεόραση το βράδυ, ανάβετε μία λάμπα πίσω από την οθόνη. Έτσι, ελαττώνονται οι αντιθέσεις. Εάν εργάζεσθε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ή εάν διαβάζετε ένα βιβλίο, αποκτήστε την συνήθεια να ξεκουράζετε τα μάτια σας κάθε είκοσι λεπτά. Κοιτάζετε μακριά, για ένα λεπτό. Αυτό χαλαρώνει τα μάτια

Απαλλαγή από την σκουριά.
Όταν η λάμα ενός μαχαιριού είναι σκουριασμένη, περάστε με μισό κρεμμύδι πασπαλισμένο με ζάχαρη, όλη την μεταλλική επιφάνειά της. Αφήστε το λίγα λεπτά να δράσει και μετά τρίψτε απαλά, με ένα σύρμα για κατσαρόλες.

Γεμίστε τις μπότες.
Οι μαλακές μπότες δεν μπορούν να σταθούν εύκολα όρθιες και, μακροπρόθεσμα, το δέρμα δημιουργεί πτυχές στο ύψος του αστραγάλου. Αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε ένα μπουκάλι σε κάθε μπότα σας, πριν τις ξαναβάλετε στην θέση τους

Τέλος στους πόντους.
Αντί να χρησιμοποιείτε διαφανές βερνίκι νυχιών, ή στεγνό σαπούνι για να σταματήσετε ένα πόντο στο καλσόν σας, ρίχνετε λίγη λακ για τα μαλλιά. Είναι πολύ λιγότερο εμφανής και εξ’ ίσου αποτελεσματική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας