ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ


ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Στο λουτρό και στο ντους καταναλώνεται το ένα πέμπτο περίπου του νερού που χρησιμοποιείται στα σπίτια μας - και στην τουαλέτα το ένα τρίτο.
Το ντους απαιτεί λιγότερη από τη μισή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται συνήθως σε ένα λουτρό. Ωστόσο ένα δυνατό και σπάταλο ντους, μπορεί να απαιτήσει την ίδια ποσότητα. Γι' αυτό αν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούργια ντουζιέρα, ψάξτε για τύπους που προσφέρουν οικονομία καθώς και αυτορυθμιζόμενες μπαταρίες (βρύσες). Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα εξοικονομείτε το νερό ενόσω σαπουνίζεστε, αλλά και το νερό που σπαταλιέται κάθε φορά μέχρι να πετύχετε τη σωστή θερμοκρασία.
Αν δεν μπορείτε να επιβαρυνθείτε το κόστος αλλαγής των μπαταριών με αυτορρυθμιζόμενες, τοποθετήστε ένα διακόπτη (κόστος μικρότερο από 10 ευρώ) ανάμεσα στο τηλέφωνο του ντους και το σπιράλ. Μπορεί να διακόπτει τη ροή για να σαπουνιστούμε και να κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία του νερού όταν την επαναφέρει, ώστε να μην απαιτείται η εκ νέου ρύθμισή της. Με τον τρόπο αυτό επιπλέον, κάνετε και οικονομία ζεστού νερού.

ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ
Το τράβηγμα στο καζανάκι αντιστοιχεί στο ένα τρίτο όλου του νερού που καταναλώνεται σε ένα σπίτι. Οι σύγχρονες τουαλέτες χρησιμοποιούν μόνο 7,5 λίτρα νερού στο καζανάκι.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αν έχετε παλιότερο ή μεγαλύτερο καζανάκι, ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε οικονομία στο νερό είναι να γεμίσετε ένα πλαστικό μπουκάλι ή μία πλαστική σακούλα με νερό βρύσης και να το τοποθετήσετε προσεκτικά στο εσωτερικό του (έτσι ώστε να μην εμποδίζει τη βαλβίδα). Αυτό θα αφήσει αρκετό νερό για ένα κανονικό τράβηγμα.
Αλλά αν κρίνετε ότι η ροή δεν είναι επαρκής, αφαιρέστε το πάλι γιατί προηγείται η υγιεινή. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τούβλο, γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει και να φράξει το σύστημα, όταν το τούβλο διαβρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας