Είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα;


Οι πρώτες βροχές έχουν ήδη αρχίσει και ο χειμώνας μας χτυπάει σιγά σιγά την πόρτα. Είμαστε έτοιμοι όμως να τον υποδεχθούμε; Παρακάτω σας αναφέρω ορισμένα από αυτά που θα πρέπει να τακτοποιήσουμε, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη.
α) Συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα μας από αδειούχο συντηρητή. Η συντήρηση πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε κάθε χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι ένας σωστά ρυθμισμένος καυστήρας μας βοηθάει να κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο.
β) Συντήρηση και αναγόμωση του πυροσβεστήρα οροφής (για τον καυστήρα) καθώς και των πυροσβεστήρων που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους. Αν δεν έχετε, τότε καλό είναι να προμηθευτείτε γιατί το κακό γίνεται μία φορά. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το κόστος ενός φορητού πυροσβεστήρα 6 κιλών είναι γύρω στα 35 €, ενώ η αναγόμωση του στοιχίζει περίπου 15 €.
γ) Καλό είναι να γίνεται μία συντήρηση (καθάρισμα) στα φρεάτια της πολυκατοικίας, αλλά και να καθαρίζονται καλά όλα τα σιφόνια που υπάρχουν στα μπαλκόνια ή στις ταράτσες, ώστε να αποφύγουμε πιθανά βουλώματα τους και κατεπέκταση πλυμηρισμένα σπίτια.
δ) έλεγχο της στάθμης του πετρελαίου, ωστέ αν χρειάζεται να παραγγείλουμε έγκαιρα και όχι αφού μείνουμε στα μέσα μιας κρύας νύκτας ή ενός σαββατοκύριακου.
ε) σε πολυκατοικίες που υπάρχουν κήποι ή πρασιές με αυτόματο πότισμα, καλό είναι όταν μπει ο χειμώνας και αρχίσουν για τα καλά οι βροχές, να σταματήσουμε την παροχή του νερού έγκαιρα και όχι όταν καταλάβουμε ότι η κατανάλωση του κοινόχρηστου νερού είναι αυξημένη.
στ) Επίσης τώρα που χειμωνιάζει, σκοτεινιάζει πολύ πιο γρήγορα και με το δεδομένο ότι έχει αλλάξει και η ώρα σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ένα έλεγχο σε όλους τους χρονοδιακόπτες που έχουμε για τα φώτα της πυλωτής, του κήπου, του γκαράζ κ.τ.λ. Ενώ το καλοκαίρι τους είχαμε ρυθμίσει να ανάβουν μετά τις 20:30, τώρα θα πρέπει να τους αλλάξουμε και να τους βάλουμε πολύ νωρίτερα, αφού είδη μετά τις 17:30 έχει είδη βραδιάσει.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά πραγματάκια που πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε το χειμώνα.
Καλό χειμώνα

alpha διαχείριση ..... πάντα δίπλα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook

Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook
Ευχαριστούμε που κάνετε like στη σελίδα μας